Alles is BALANS
 

Wie is Miranda?

Met wie ga je in zee eigenlijk?

Ik ben Miranda Bekitener - Muñoz (Spaanse Roots!), woon in Amsterdam samen met de allerleukste husband en onze 2 tienerkinderen.
Hobby’s zijn toch echt de gym, koken en op vakantie gaan! Nieuwe dingen ontdekken en vooral samen met mijn gezin zijn!

Maar laten we bij het begin beginnen:

Eerst balans

Born in the ‘80s @Beverwijk. Toen ik 5 was, verhuisd naar Amsterdam. Op 2 kleine uitstapjes in Zaandam en Almere na, heb ik altijd in Amsterdam gewoond. Verschillende baantjes gehad, maar wel altijd een goed gevoel gekregen door sporten/bewegen, alleen nooit geweten of doorgehad dat ik daarin door moest gaan. Dat werd toen niet gezien als echt werk in mijn omgeving, dus het was voor mij geen logische stap. Er werd altijd gezegd “zoek een gewone baan”.

Na m’n eerste kindje woog ik 109 kilo…… ja echt waar…. Er gingen na de zwangerschap wel wat kilo’s af maar helemaal tevreden was ik niet. In het jaar dat ik 30 zou worden, was ik er helemaal klaar mee!! Knop ging om. Leren, bewegen en eten. Wat is het nou dat mij gaat helpen om wel tevreden te zijn? Verdiepen, inlezen en uitvoeren. Sommige dingen vond (en vind) ik verschrikkelijk, sommige dingen die ik in mijn dagelijkse werkzaamheden kon toevoegen waren perfect voor mij! Hierdoor ben ik weer helemaal mijzelf geworden wat gewicht betreft.

In december 2018 werd ik aangereden op de fiets door een automobiliste. Dat gaf meerdere nare breuken aan mijn rechterarm (Ja, mijn rechterarm is mijn dominante arm). Vele revalidaties en operaties later ben ik nu nog steeds herstellende. In deze begin periode ging ik van een onafhankelijke vrouw/moeder (Je weet wel a la P!nk of Angelina Jolie, geweldige vrouwen vind ik dat!!) die alles thuis zelf deed naar een volledig afhankelijk persoon. Zelf geen sok meer kunnen aantrekken, wat verschrikkelijk vond ik dat! Ik dacht dat ik gek werd thuis, geen boterham kunnen smeren. Dit doet mentaal heel veel met iemand, vooral als je voor de buitenwereld vooral het masker op wilt houden “Nee hoor, ik kan het ook met links”. Ja tuurlijk…. Dit houdt niemand lang vol….. ook ik niet.Hiervoor dus met een eigen coach aan de slag, want mentaal kon ik het masker niet langer ophouden. Vooral hoe ik dit verder kon verwerken en hoe met de tegenslag om te gaan. 

In deze periode heeft de sportschool veel voor mij betekend! Ik ging alleen naar de gym om 1,5 uur te fietsen of op de loopband te staan, want het thuis zitten, nou daardoor kwamen muren echt wel op mij af! GEK werd ik thuis! Hierdoor heb ik veel geleerd dat je niet altijd voluit hoeft te gaan, ALS je maar gaat. Dat is nog altijd beter dan thuis op de bank blijven hangen. Dit is echt wat ik jou ook wil meegeven en vooral leren. Het is niet alles of niets! 

Alles is balans, je mindset, de kleine aanpassing, net de andere keuze, de gezondere variant kiezen, maar dat houdt niet in dat je zeker geen snoepjes, koekje, frietje of wijntje mag hoor!! 

Zeker niet! Integendeel, je moet het leven blijven vieren!
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram